Gepubliceerd op: maandag 27 februari 2012

PowNews geeft de volksvertegenwoordigers terug aan het volk

Vrij Nederland:

“In democratisch opzicht is PowNews een kerngezond antwoord op de afstand die zowel politici als andere nieuwsuitzendingen van de publieke omroep tot de burger geschapen hebben. Een voorlichterscultuur waarin politici zich onaanraakbaar wanen achter schadevrije imago’s rolt de rode loper uit voor een actualiteitenprogramma dat niets en niemand ontziet. Ineens sneuvelen in Den Haag pretenties, bombast en hypocrisie als Leninbustes na de val van het IJzeren Gordijn. Kijkt een PowNews-verslaggever pontificaal in de camera en dreunt hij een obligate tekst op? Dan is dat een persiflage op het NOS Journaal. Het brave Achtuurjournaal doet natuurlijk zijn stinkende best om nieuws zo neutraal mogelijk te brengen, maar door dit streven lijkt, buiten de parlementaire verslaggeving om, alle lef en kritische nieuwsgierigheid verdampt. In een flits komt een nieuwsitem voorbij, de kijker blijft met vragen achter en met de gekwelde blik van Rob Trip. Hoe boeiend is het bovendien om in de ochtend dezelfde nieuwsitems te zien als de middag daarvoor?

Over de auteur