Gepubliceerd op: donderdag 9 februari 2012

Nominaties Ida Gerhardt Poëzieprijs bekend

– Ingezonden persbericht –

Gisteren heeft Jacques Klöters, voorzitter van de jury, de nominaties voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2012 bekendgemaakt. Uit 100 inzendingen koos de jury de volgende drie bundels:

Tsead Bruinja, Overwoekerd (Cossee)
Anne Vegter, Eiland berg gletsjer Querido)
Henk van der Waal, Zelf worden (Querido)

Op vrijdagavond 16 maart 2012 zal in de Burgerzaal in Zutphen bekend worden gemaakt wie van de bovenstaande dichters de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2012 in ontvangst mag nemen. De gerenommeerde prijs, in 1998 ingesteld door de gemeente Zutphen, bestaat uit een geldbedrag van € 2.500. Eerdere winnaars zijn Kees ’t Hart, Anneke Brassinga, Lloyd Haft, Astrid Lampe, Nachoem M. Wijnberg en Alfred Schaffer.

De jury van de Ida Gerhardt Poëzieprijs bestaat dit jaar uit voorzitter Jacques Klöters, neerlandicus, programmamaker en poëziepresentator, Yra van Dijk, universitair docente Moderne Nederlandse Letterkunde, en Jan-Willem Anker, dichter.