Gepubliceerd op: dinsdag 24 januari 2012

Poétes néerlandais, Oosterhoff, Spinoy, Wigman, Heytze

Poétes néerlandais de la Modernité:  Poëziebloemlezing samengesteld en gepresenteerd door Henri Deluy met Henri Deluy, Erik Lindner, Kim Andriga et Saskia de Jong. Op 2 februari in het Maison Descartes te Amsterdam.

*

Johan Velter ontleedt het Frans Budé-gedicht uit ‘Leegte lacht van Tonnus Oosterhoff en besluit: “Oosterhoff is een hedendaagse Goya.” In aflevering twee maakt hij een vergelijking tussen Leegte lacht en de handgeschreven bundel Handschreeuwkoor : “Deze poëzie is niet geschreven vanuit de vorm maar vanuit de ervaring, het leven.”

*

Beurskens las het gedichtendagessay van Erik Spinoy met gemengde gevoelens.

*

Woest en Ledig laaiend over de nieuwe bundel van Menno Wigman: “bijna niks leest gekunsteld, gespeeld of geveinsd. Je wordt er niet eens murw, moe of dol van. Omdat dit soort donkere geluiden en beelden zo weinig aan bod komt. Omdat Wigman het vermogen heeft ze op te roepen zonder zich aan te stellen. Omdat veel ervan zo wáár is.

*

Voorpublicatie uit de nieuwe bundel van Ingmar Heytze, Ademhalen onder de maan, op Athenaeum Boekhandel.

*

Ingmar Heytze leest Houtsnijder van Dirkje Kuik:

Over de auteur