Gepubliceerd op: dinsdag 24 januari 2012

Herman de Coninckprijs voor Paul Demets

Paul Demets wint de Herman de Coninckprijs 2012. Het juryrapport beschrijft de bundel als volgt:

“In deze op het eerste gezicht ontoegankelijke en moeilijke, maar uiteindelijk heldere en intrigerende poëzie brengt Demets de pijnlijke verbondenheid van leven en dood vlijmscherp tot uitdrukking. De absurditeit en de leegheid van ons grotesk bestaan fileert de dichter in deze qua inhoud en vorm uiterst consistente en coherente bundel. Een bundel die nergens zweverig of vaag is, maar toch openstaat voor verschillende interpretaties van lezers die elk op hun manier ‘bloeden’.”

Lies van Gasse besprak De bloedplek enige tijd geleden voor de Reactor. Erik Lindner besprak de bundel voor De groene Amsterdammer.

Demets won ook de publieksprijs voor het beste gedicht met ‘Zonnehemel‘, het gedicht zal gratis als poster worden verspreid in België.

Y. M. Dangre gaat er met de debuutprijs vandoor. Dangre was ook één van de genomineerden voor de Buddingh’-prijs, die afgelopen jaar naar Lieke Marsman ging.

Een recensie van de bundel Meisje dat ik nog moet van Y.M. Dangre vind je op 8Weekly.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Demets wint met De bloedplek de Herman de Coninckprijzen 2012 voor Beste Dichtbundel én de publieksprijs voor Zonnehemel, Beste Gedicht 2012 – uit die Beste […]