Gepubliceerd op: zondag 18 december 2011

Václav Havel (1936 – 2011)

Václav Havel, eerst dissident toneelauteur, later president van Tsjecho-Slowakije, is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat meldt De Redactie. Holland Doc bracht recent nog een mooie documentaire over de Tsjechische president onder de titel Staatsburger Havel. Hopelijk zet de VPRO dit snel online.
Dit jaar ging in Praag de eerste eigenhandig geregisseerde film van Václav Havel in première: Leaving (‘Vertrekken’). Meer op De Papieren Man. Hieronder de trailer van de film:

Over de auteur

Displaying 7 Comments
Have Your Say
 1. JJ Pollet zegt:

  Cesária waren we niet vergeten. Maar literatuur en beeldende kunst hebben hier een beetje voorang..

 2. ze zong nochtans altijd blootvoets ..

 3. JJ Pollet zegt:

  mooi ;-)Heb je een favoriet nummer?

 4. tja, ze is internationaal bekend met haar Sodade (http://www.youtube.com/watch?v=RhwmyfFpmLs), de naam overigens van een blogster met onvermoede literaire capaciteiten (http://www.blogger.com/blogin.g?blogspotURL=http://toblogornottoblog-sodade.blogspot.com/), wat dan weer aansluit bij het opzet (dacht ik) van oote: talent een forum geven

 5. JJ Pollet zegt:

  hier kan ik niet tegenop . Hier komt Sodade van ons aller Cesária

 6. Wat bewonderde ik Vaclav Havel! Zijn toneelwerk, zijn brieven aan Olga. Zelfs zijn presidentschap. Onder de kop: Intellectueel moet zich verre houden van politiek’ durfde ik in 1999 een essay (NRC Opinie) over hem te schrijven.