Gepubliceerd op: vrijdag 16 december 2011

Terras 01 is uit – debuut van Guido Favié

Het net verschenen Terras 01 is gewijd aan het thema ‘gereedschap’. Het bevat vertaald werk van o.a. de Amerikaanse dichter / timmerman Mark Turpin, Seamus Heaney, Eugène Savitzkaya en de Franse dichters Christophe Tarkos en Lucien Suel. Dirk van Weelden en Han van der Vegt schreven elk een essay naar aanleiding van het thema en van Hélène Gelèns en H.H. Ter Balkt zijn nieuwe gedichten opgenomen. Hoewel ‘gereedschap’ de ruggengraat vormt van dit nummer, bevat Terras 01 ook enkele bijdragen die niet aan het thema zijn verbonden, o.a. poëzie van debutant Guido Favié en verhalen van Raymond Carver, Miroslav Penkov en Zsusa Forgasz alsmede een essay over waarnemen van Bernke Klein Zandvoort.

Terras 01, 194 blz. Uitgeverij Perdu 15,-, hier vast te bestellen.

Presentatie: zaterdag 17 december in Perdu, Kloveniersburgwal 68 Amsterdam, met voordrachten van F. van Dixhoorn, Guido Favié, Hélène Gelèns, Rokus Hofstede en Richtje Reinsma. Aanvang 20.15. Reserveren kan hier

Inleiding op terras 01: http://tijdschriftterras.nl/gereedschap/een-redzame-mens/

Hier als voorproefje twee gedichten (uit een reeks van acht) van debutant Guido Favié

 

vertrekken

in meervoud

 

Guido Favié

 

met een loze haal of zo

tegen de lege lucht in

zet zich schrap wie

in een lekkende luchtzak

en vertrekt alsnog

achteloos als

het blad uit de boom

net achterhaald als

vanouds moederziel

zichzelf uit de weg

achterlatend

 

—–

 

de weg is wit weggelegd

maar en

vergist zich

voorspelt

ruimte op tijd

in laag op laag

in slepende voetstappen

dwarsliggend op elkaar

maar vergeet zich zo

en vertrekt dwars door

het ongelijnd rood


www.tijdschriftterras.nl

Over de auteur

-