Gepubliceerd op: woensdag 28 december 2011

Serge van Duijnhoven over Harry Smith

In zijn recente bundel Leegte lacht wijdt Tonnus Oosterhoff een gedicht aan hem. Number 12 – zo heet het gedicht – gaat over de enigmatische Harry Smith (1923 – 1991), de muziek-etnoloog, cineast, schilder, verzamelaar, geleerde en alchemist, die als lector verbonden was aan de door Allen Ginsberg opgerichte Jack Kerouac School of Disembodied Poetics in Boulder, Colorado. Harry Everett Smith was, en is, voor velen een bron van produktieke inspiratie. Maar wie Mister Magoo werkelijk was, en wat hij zoal bij elkaar orakelde, blijft ook twintig jaren na diens dood in het New Yorkse Chelsea Hotel, in vrijwel alle opzichten een raadsel.

Serge Van Duijnhoven ging op zoek naar de legende. Lees zijn relaas op Serge Van Duijnhoven.

Over de auteur