Gepubliceerd op: woensdag 21 december 2011

Presentatie De Revisor, halfjaarboek 3

‘Toen de hond was doodgegaan waren er dingen veranderd in en om het huis. Anders geworden. In de eerste plaats was de hond dood. Weg.’ De eerste woorden van Maartje Wortels verhaal ‘Daar is de hond’, en de eerste woorden van het vanavond, 21 december, gepresenteerde derde halfjaarboek De Revisor. Redactie en bestuur van De Revisor nodigen de lezers van ooteoote.nl van harte uit.

Wees getuige van de doop van een halfjaarboek met het beste. Het nummer wordt 21 december vanaf 20.30 gepresenteerd bij Perdu aan de Kloveniersburgwal 86, Amsterdam, met optredens van Charlotte Mutsaers, Maartje Wortel, Wim Brands en Maarten van der Graaff en gepresenteerd door Gustaaf Peek

Het halfjaarboek 2011-2 brengt de inmiddels vertrouwde mix van bekend talent en jonge ontdekkingen. Er is proza van Charlotte Mutsaers, Marian Boyer, Maartje Wortel, debutante Sanne Rooseboom, Jamal Ouariachi, Daan Heerma van Voss en Auke Hulst. Er is poëzie van Hester Knibbe, Wim Brands, Maarten van der Graaff en B. Zwaal.

En er is beschouwend proza. Naast de bijdragen van de redactie (over Vincent Mahieu, Guus Meeuwis, Tsai Ming-liang, Tonio en rouw in de literatuur) leest u Peter van Lier over de post-postmodernistische dichtersgeneratie van onder andere Elma van Haren en Tonnus Oosterhoff en Arjen van Veelen over forensen en vouwfietsen.

Kom & lees.

www.revisor.nl

Over de auteur

- Daan Stoffelsen (1981) is redacteur van De Revisor, medeoprichter, redacteur en recensent van Recensieweb, freelance recensent voor onder meer NRC Handelsblad en coördinator van de website van Athenaeum Boekhandel, Athenaeum.nl. Daarnaast is hij lid van de adviesraad van het Nederlands Letterenfonds. Zijn essay 'Waarschuwingen, ravijnen en ziekenhuisgebouwen' werd genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein 2013.

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. De mooie omslagfoto om De Revisor was ook de omslagfoto van een poezienummer van het literaire tijdschrift Bzzlletin, waarvan ik redacteur was. Een subtiel eerbetoon aan een veelgelezen tijdschrift dat door stopzetten van subsidie ten onder ging?

  2. Daan Stoffelsen zegt:

    @Hanneke Eggels. Dusdanig subtiel dat we het niet eens doorhadden. Maar elke verdubbeling is welkom, zeker als het teruggrijpt op de rijke geschiedenis van onze tijdschriften. Met of zonder subsidie.