Gepubliceerd op: maandag 12 december 2011

Nominaties Herman de Coninckpoëzieprijs bekend

Op Facebook maakte Paul Demets zojuist bekend dat hij met zijn bundel De bloedplek is genomineerd voor de Herman de Coninckprijs, net als Leonard Nolens, Peter Ghyssaert, Jan Lauwereyns en Sylvie Marie. Hij schrijft, de naamgever van de prijs erend:

“Net vernomen dat ik genomineerd ben voor de Herman de Coninckpoëzieprijs, samen met Leonard Nolens, Peter Ghyssaert, Jan Lauwereyns en Sylvie Marie. Een hele eer, want ik vond De Coninck een heel empathische poëzierecensent. Hij plaatste het werk van de dichters centraal. En niet zijn eigen poëtica. Hij liet ook zien hoe poëzie essentieel deel uitmaakte van zijn leven. Zijn stukken in De Morgen hebben me veel bijgebracht. Ik vrees dat hij net zo verslaafd was aan de poëzie als ik.”

Meer informatie vind je op de site van het Nieuwsblad, van Cobra en van De Herman de Coninckprijs zelf.