Gepubliceerd op: donderdag 8 december 2011

Lancering STRAK #2

Morgen presenteert het in Rotterdam gevestigde literaire tijdschrift STRAK haar tweede nummer in De Dépendance aan de schiekade. Daan Doesborgh, Hanneke Hendrix, Geert Simonis, Rieneke Minderman, en niemand minder dan de oude Frans Vogel dragen er voor. STRAK  is naar eigen zeggen een tijdschrift voor de Nieuwe Nieuwe Zakelijkheid. Dit alles onder het motto: ‘Masturberen doe je voor jezelf, schrijven doe je voor de lezer’.

Vogel, cultschrijver uit de Maasstad en vriend van C.B. Vaandrager, schreef het openingsverhaal voor het tweede nummer. Verder prijken op de cover de namen van  Hanneke Hendrix, Daniël Vis en Arjan Verhagen. Hieronder is het filmpje te bekijken waar nóg zo’n cultauteur (STRAK lijkt er patent op te hebben) – Herman Brusselmans – uitlegt wat STRAK moet zijn.

De link hieronder verwijst u naar de site van het tijdschrift, waar ook  een fimpje over STRAK is te zien waarin Tedje Langenbach aan het woord is.

Nog even alles op een rijtje:

Presentatie STRAK # 2

Schiekade 201 Rotterdam

Aanvang: 20:30

Gratis voor abonnee’s, voor stervelingen vijf euro

Website STRAK: http://straktijdschrift.nl/

 

Over de auteur

- Maarten van der Graaff is dichter. Hij debuteerde in het tijdschrift nY en publiceerde vervolgens gedichten in De Revisor, De Brakke Hond en Kluger Hans en een essay in Deus Ex Machina. Zijn debuutbundel is in voorbereiding. Verder treedt hij regelmatig op en blogt hij op: maartenvandergraaff.blospot.com.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ik ben van plan binnekort de hoofdredacteuren van dit tijdschrift te interviewen voor Ooteoote. De vinger aan de Rotterdamse pols!