Gepubliceerd op: maandag 26 december 2011

Karst

Het gaat vanavond om ontmoeten, emoties, contact. Onze voetbalvereniging was afgelopen zondag met tachtig personen op de Kerstmarkt in Luik voor een gezellig jaarlijks uitje met een touringcar. We eten friet uit een schaal en stoofvlees.

Klap voor je kop: niemand reageert. Wild versterkt het beste in mensen door dagelijks werk te maken van waarden. Dat doen we onder andere door mensen dichter bij elkaar te brengen. Jozef die op de stoel ligt bij de kachel, Jozef die in de boekenkast zit, Marieke die een sigaretje rookt. We train to kill but that doesn’t mean we love violence.

Tien redenen waarom een granaat beter is dan een vrouw. Deze indringende muziek werd eind november door BZN gebracht. Tijdens de feestdagen staan vrouwen gemiddeld twaalf keer op om voor hun gezicht geslagen te worden. Een gedeelte van de jaaromzet gaat naar goede doelen.

Meer Karst op Hard//hoofd.

Over de auteur

- Jeroen van Rooij schrijft. Onder meer 'De eerste hond in de ruimte' (roman, 2010), 'Het licht' (roman, 2012), poëzie in Parmentier en DW B, essays in nY, kritieken op De Reactor en lezingen in Perdu. Hij woont en werkt in Amsterdam.