Gepubliceerd op: vrijdag 30 september 2011

Tijdschrift Armada en de schelp van Hans Kalliwoda

In zijn column op de Groene Amsterdammer behandelt Erik Lindner twee onderwerpen:

Een lovende bespreking van het recente Armada-nummer over China:

“Het begrip nieuw op de kaft wordt recht gedaan – zo hedendaags als dit is het tijdschrift voor wereldliteratuur doorgaans niet. Samensteller Mark Leenhouts koos proza, poëzie en essays uit Mainland China, Taiwan en Hong Kong, alles in korte vorm en helder ingeleid. Dat maakt dit dubbelnummer een soort mini-encyclopedie. Het totaal verschillend proza van Wang Anyi en Yu Hua geeft heel andere inkijkjes in China, net als de Hongkongse schrijver Liu Yichang, die het verhaal Tête Bêche schreef dat de basis vormde voor de film In the Mood for Love van Wong Kar-wai. Proza dat niet alleen in stijl maar ook in thematiek sterk uiteenloopt. Dat geldt ook voor de poëzie.”

Een mooi verhaal over kunstenaar Hans Kalliwoda die aan een autonome schelp werkt die overal ter wereld kan staan:

Over de auteur