Gepubliceerd op: vrijdag 30 september 2011

Sven Vitse over Terras, Kluger Hans en Deus Ex Machina

Sven Vitse besprak de literaire tijdschriften Terras, Deus Ex Machina en Kluger Hans in een vorig nummer van DW&B.

Over Kluger Hans schrijft Vitse het volgende:

“De redactie van Kluger Hans heeft met die van Terras gemeen dat ze niet bang is om tegen de keer in te gaan: in een periode waarin enkele literaire tijdschriften ermee ophielden, startte zij vrolijk een nieuw blad. Het tijdschrift is ondertussen aan zijn derde jaargang bezig en is om een of andere reden in deze rubriek tot op heden koppig genegeerd. Nochtans is Kluger Hans een sympathiek blad dat soms verrassende vertalingen brengt, vaak jonge auteurs publiceert en bovendien fraai vormgegeven is. De kwaliteit van de teksten is altijd wisselend geweest, met voltreffers en missers, en dat is in dit nummer niet anders.”  (lees de volledige bespreking op DW&B)

Zelf sprak ik gisteren in deze kolommen mijn waardering uit voor het feit dat Kluger Hans de weg terug gevonden heeft naar de oude stal. Zie dit bericht.

Over de auteur