Gepubliceerd op: dinsdag 27 september 2011

Laat facebook aan Kregting voorbijgaan

“In de prachtserie Die Manns gaat een paar keer de telefoon over, waarna Thomas vergramd de deur van zijn werkkamer opent en roept of niemand kan opnemen. Later valt dochter Erika zeer hoorbaar van de trap en duwt hij uit alle macht zijn handen tegen de oren. Ongelooflijk verschil met auteurs die nu door sociale netwerken bewegen! Of niet, met eigen wereldjes en zo?”

Kregting linkt hier naar een gedicht van Anna Moschovakis waarin het vers: Hit “publish” and look away. Op Tirade natuurlijk.

Hetzelfde thema kwam aan bod in een recente VPRO-uitzending: “De euforie over de revolutionaire rol van internet is grenzeloos. Evgeny Morozov, schrijver van The Net Delusion, zit in een visuele arena met negen schermen en strijdt tegen het blinde cyberutopisme.” Bekijk hier de uitzending. (Met dank aan Lies Van Gasse)

Over de auteur