Gepubliceerd op: dinsdag 26 juli 2011

Zomernummer De Gids: mecenaat, abonnees en het fonds van Grunberg

Het zomernummer van De Gids opent zoals te verwachten viel met een commentaar op de recent aangekondigde subsidiestop voor literaire tijdschriften. Het redactioneel heeft het over een initiatief van Arnon Grunberg tot het oprichten van een algemeen fonds voor de literaire tijdschriften. “Een zeer sympathiek idee waarvan we u op de hoogte houden.” Aldus de redactie. Verder blijken er al wat mecenae te zijn opgedoken en “is de redactie constant in de weer om het lezerstal te vergroten”.

“De Gids laat zich geenszins uit het veld slaan. We zijn onverminderd overtuigd van het bestaansrecht van het tijdschrift en blijven mooie, betekenisvolle nummers maken, zoals u dat van ons gewend bent. Met bijdragen in natura zoals die van medeondertekenaar Leo Vroman, die deze Gids opent met een prachtig zomers grasgedicht waaraan een bitter tintje.”

De inhoud van het zomernummer met enkele online-fragmenten (ondermeer het prozadebuut van Dirk Vis) is op de heropgefriste website terug te vinden.

Over de auteur