Gepubliceerd op: zaterdag 30 juli 2011

Pfeiffer en Jon Stewart: helder en hilarisch

Ilja Leonard Pfeijffer in NRC: kort, krachtig & glashelder :

“Ik wil Breivik niet verdedigen. Hij is een misdadiger. Evenmin is het mijn intentie om Wilders de verantwoordelijkheid in de schoenen te schuiven van meervoudige moord. Maar evenzeer als de daders van de aanslag op de Twin Towers ons hebben gedwongen na te denken over de gevaren van de ideologie van radicale moslims, dwingt Breivik ons om na te denken over de gevaren van de ideologie van radicale anti-moslims. En daarom is het gevaarlijk om hem af te schilderen als een psychopaat, omdat dat ons ontslaat van de plicht om na te denken. “

Jon Stewart in de Daily Show over Breivik, Christenen, links en rechts, conservatief en democratisch:  scherp, (helaas) hilarisch & to the point:

[vodpod id=ExternalVideo.1000871&w=425&h=350&amp]

Over de auteur