Gepubliceerd op: woensdag 27 juli 2011

John Zorn gelauwerd in Gent + orgelconcert in Antwerpen

Op vrijdag 12 augustus 2011 om 16 uur wordt in de Miryzaal van de Gentse School of Arts (Hoogpoort 64, Gent) de prijs Magister Artium Gandensis 2011 uitgereikt aan John Zorn. Zorn is na het Britse kunstenaarsduo Gilbert & George de tweede in rij die de prijs ontvangt.

Op 12 augustus is iedereen van harte welkom op de uitreiking van de prijs in de Miryzaal (graag bevestiging vooraf via cultuur@hogent.be).  Naast een laudatio wordt John Zorn een concert aangeboden door docenten en studenten van het Koninklijk Conservatorium.  Pascal Smet, Vlaams minister van onderwijs, houdt een korte gelegenheidstoespraak.

Op 13 augustus organiseert Jazz Middelheim een volledig door Zorn samengestelde dag onder de noemer ‘John Zorn’s Book of Angels’. Zorn zelf speelt om middernacht een exclusief orgelconcert in de protestantse kerk De Olijfberg in Antwerpen.

Meer op de website van Kask en Jazz Middelheim. Hieronder een korte documentaire over het belang van improvisatie in Zorns werk:

Over de auteur