Gepubliceerd op: vrijdag 1 juli 2011

Dat al die mooie muziek alleen voor rijke mensen is


Linda McCartney: Life in Photograps

*

“Heere was de enige schrijver die ik gekend heb die naar de drukkerijen ging waar z’n werk gedrukt werd en postvatte naast de teller op de machine. Hij vertrouwde – terecht – de aantallen die uitgevers opgaven nooit.” (Avondlog over Heere Heeresma)

*

„De eigentijdse naam van eigentijdse/ voorwerpen maakt poëzie nog niet moderner”, stelde ze, en voegde daaraan toe: „en het woord kut maakt een gedicht/ zo ouderwets als een wc-deur”. Liever zou ze een veelgebruikt woord als zilver hanteren op een manier die je het „zilver in je vullingen doet proeven”. (over de overleden dichter Ellen Warmond)

*

“Vele decennia later nog speelde het Kruidvat, de fameuze drogisterijketen, het klaar om boxen met de symfonieën van Mahler, van Schubert, werken van Bach of Mozart aan het gewone volk te slijten. Dat gewone volk heeft zich nu echter laten wijsmaken, dat al die mooie muziek alleen voor rijke mensen is, voor de elite, zoals zij dat noemen. ” (Lucas Hüsgen op zijn blog)

*

Een 500 à 1000 van Emily Kocken op De Revisor

*

Saskia Decoster schrijft een chicklit voor Feeling.

*

Molly Blooms soliloquy, de laatste 50 regels: YES!

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] wereld met de nieuwste en de oudste informatie, met (haast) alle boeken en artefacten, ligt elke dag (meer) open op het web. Kennis en kunst en cultuur voor iedereen: zoveel te bereizen, te […]