Gepubliceerd op: dinsdag 21 juni 2011

Verplichte nummertjes en andere leuke shit

Piero Manzoni, Merda d’artista (1961) – 10 andere voorbeelden van kunstenaars die met hun lichaamssappen aan de slag gingen op Flavorwire.

*

“Het lezen van een tekst zonder interpunctie vergt meer concentratie. En het is die concentratie waar ik op uit ben. Ik wil de lectuur vertragen. Poëzie is gebaat bij slow reading.”  (Pfeijffer over interpunctie)

*

“My psychoanalytical friends are always telling me that we once needed classical therapy to free us from internalised repression so we could do it. But today you feel guilty if you do not have wide-ranging sexual desire and experience. Once enjoyment becomes permitted it slides imperceptibly toward the obligatory. You have to do it and you have to enjoy it. Think about extremely hedonistic gay communities in America: life there is totally regimented. They eat the same food, take vitamins, watch the same films. We live in a permissive society but the price we pay is that there never was so much anxiety, depression, impotence and frigidity.”  (Slavoj Žižek over het verplichte nummertje en andere grappige dingen op The Telegraph.)

*

Delphine Lecompte zoekt God.

*

De oorsprong van het begin

*

Lucas Hüsgen blogt.

*

‘Sletje van me en 7 andere van 500 microficties van Régis Jauffret

*

Over de auteur