Gepubliceerd op: donderdag 30 juni 2011

Tracey Emin, kunstambassadrice van British Airways

Het icoon (en enfant terrible) van de moderne kunst in Groot-Brittannië, Tracey Emin, neemt in de komende maanden de taak van kunstambassadrice van British Airways op zich. Emin zal een ‘kunst-protégé’ recruteren en vervolgens begeleiden bij het maken van kunstwerken die 12 vliegtuigen moeten versieren in het kader van de Olympische Spelen 2012 in Londen. Wie zin heeft in een “fantastic boost with world class mentoring” voor het BA Great Britons Programme – zo heet het beestje – kan zich nog inschrijven tot eind juli op deze website.

Lees ook de korte Proust-questionnaire met Tracey Emin die op de vraag What’s the best advice you’ve been given? het volgende antwoord geeft:

Measure twice, cut once.

Over de auteur