Gepubliceerd op: maandag 20 juni 2011

Moments before the flood

© Carl De Keyzer, Moments before the flood

Waar werk je momenteel aan?
“Het project heet Moments before the flood en gaat over de global warming. Ik bezoek de hele Europese kustlijn. Ik ben onlangs in Engeland gestart. De foto’s die ik daar maak hebben allemaal betrekking tot de zee en de stijgende zeespiegel, maar ze gaan evenzeer over de toestroom van migranten naar Europa en de muren die wij omheen ons continent optrekken. In 2012 wil ik dat klaar hebben.” (interview uit 2010 met Magnum fotograaf Carl De Keyzer op het blog van Hilde Van Canneyt)
*

Allegro

Ik speel Haydn na een zwarte dag
en voel een simpele warmte in mijn handen.

(…)
Tomas Tranströmer, De herinneringen zien mij. (n.a.v de presentatie van Terras op Poetry)

*
‘Het schrijven als ‘beroep’ hoop ik zoo lang mogelijk te kunnen vermijden. De moeilijkheden die daaruit ontstaan zouden, lijken mij grooter dan die welke ik nu door het dienen van twee heeren ondervind.’ (uit de briefwisseling van WF Hermans en Bordewijk)
*

Marc Didden op de Biënnale van Venetië.

*

Gedicht van Frederik Lucien De Laere op Versindaba.

*

Haar benen van Jacob Groot op Avondlog.

*

Willem Groenewegen over Jacob Groot: “his poems do not open up to you on first reading: mixed-up syntax, protagonists identified by seemingly generic personal pronouns and imagery that appears to stand on its own, all make for a confusing first read-through.” (het blog van Poetry)

*

Dirk Van Bastelaere, Mark Insingel en computerkunstenaar Peter Beyls in discussie tijdens de opbouw van een expositie in Watou 2010 (vimeo)

*

“Morgenavond ga ik eten met een handvol Chinezen en Anna Enquist, Herman Koch en Margriet de Moor. Nooit eerder heb ik met een handvol Chinezen gegeten.” (Gerbrand Bakker)

*

Tandenstokerkunst op Kluger Hans.

*

“Zou het dan toch om geld gaan? Schafthuizen doet er in de media in elk geval alles aan om de indruk te wekken dat dat niet het geval is. Vrijdag werd bekend dat hij het Rijksmuseum bijna 500 foto’s van Reve schenkt. Dat is niets voor Schafthuizen, die er bij Reve altijd op heeft aangedrongen overal veel geld voor te vragen, zelfs voor korte interviews. ” (A.B.C. Swart over het juridisch getouwtrek  rond de Reve-biografie)

*

De juryleden  van de VSB poëzieprijs 2012: Astrid Lampe, Ton Naaijkens , Ester Naomi Perquin en Hans Vandevoorde. Voorzitter van de jury is Kathleen Ferrier, Tweede Kamerlid voor het CDA. (Bas Kwakman geeft in dit filmpje over Armando meer uitleg over de nieuwe reeds VSB-poëzieprijzen.)
“De VSB Poëzieprijs 2012 is bestemd voor een bundel Nederlandstalige poëzie, voor het eerst in boekvorm gepubliceerd in de periode 1 september 2010 – 31 augustus 2011. Vertaalde poëzie, bloemlezingen en verzamelbundels van één of meer auteurs die in voornoemde periode zijn verschenen, dingen niet mee.” Inzendingen tot 31 augustus 2011 (Meer info)

*

Over de auteur