Gepubliceerd op: donderdag 30 juni 2011

Many authors stop reading fiction at a certain age

Ex-politici Wilfried Martens en Willy Claes spelen mee in een heropvoering van Thyestes van Hugo Claus

*

“Tussen al dat gekakel over het voorbije mislukte politieke jaar, tussen de schier eindeloze reeks open brieven en mails naar Bart en Elio, tussen de programma’s waarin men elkaar voor de voeten liep om een alweer nietszeggende eerste reacties van de hoofdrolspelers te horen … Tussen al dat hopeloze en zinloze gedoe van de voorbije weken dus, was er een beeld dat mij van mijn sokken blies. Een beeld dat voor mij nu al tot ‘beeld van het jaar’ verkozen mag worden. Een beeld dat verscheen op het eind van het Eén-journaal. Daar waar men meestal nog een (olijke) uitsmijter laat zien.” (Theatermaker Alain Platel over een recente opvoering van Thysestes van Hugo Claus)

*

“Many authors stop reading fiction at a certain age. Not reading fiction can be equivalent to not eating meat — it is fashionable, it enhances your moral standing, it makes you look like a conscious citizen: “I don’t smoke, I work out, I don’t read fiction.”” (Arnon Grunberg over een recente uitspraak van Philip Roth)

*

Dirk Van Bastelaere post een uittreksel uit een opiniestuk van NRC Next Hoofdredacteur, Rob Wijnberg. Het stuk verscheen op dinsdag 28 juni 2011 in de Vlaamse krant De Standaard, onder de titel: ‘Wilders’ waanbeelden gedijen het beste in verwarring’. Dirk Van Bastelaere vraagt u de scherpslijper in u tot spreken te brengen en vervolgens tot annotatie over te gaan op Alphavillle.

*

het sneeuwt zowaar de
schoenen vormen een paar
het plein is dood ik bijt met
mijn oog in het witte brood

Collagegedichten van Hertha Müller op Meander in Nederlandse vertaling.

*

“In de ‘Zoo van het denken’ jongleert de opzichter met kletsende biefstukken maar zitten de meeste dieren tamelijk verveeld voor zich uit te staren.” (Benders over de nieuwe Verhelst)

*

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. het is leukpost, het is post leuk