Gepubliceerd op: woensdag 29 juni 2011

Gregor Samsa goes Spider-man

Het beroemde verhaal van Franz Kafka  De gedaanteverwisseling wordt binnenkort verfilmd. Metamorphosis is een productie van Isotropic Films met de Amerikaanse acteur Nick Searcy in de hoofdrol. Volgens de website van de film wordt het een dramatische thriller met veel visuele effecten. Vrij vertaald: Gregor Samsa goes Spider-man:

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Benieuwd wat die verfilming wordt. De stukjes film met de huiskamer en de duistere deurholte lijken me alvast overtuigender dan de tekeningen in de storyboard en de modelfiguurtjes.

    Wat visualisering betreft, is er voorlopig een niveau bereikt dat een ijkpunt kan zijn: ‘La Métamorphose’ door het duo Corbeyran – Horne (Guy Delcourt Productions, Parijs 2009, Duitse versie ‘Die Verwandlung von Franz Kafka’ (Knesebeck, München 2010). Door ongewone perspectieven, beeld in beeld en overwegend donkere kleuren een verstripping die kan tellen.