Gepubliceerd op: woensdag 29 juni 2011

“De tijdschriften zijn er omdat…

….  ik in 2007 het stuk ‘De sleutel’ van Paul Claes over Hugo Claus kon lezen. Ze zijn er omdat in De Parelduiker 5 van 2009 wordt geschreven over de vraag wie Hans Boslowits was en over een literair kuuroord in de Pyreneeën. Omdat ik door een nummer van De Gids over epische poëzie…” >> lees het bescheiden pleidooi voor literaire tijdschriften van Maarten van der Graaff.

…. omdat er nieuwe tijdschriften zijn: “De grootste vreugde was het allemaal naast elkaar te zien. Het nummer openslaan en bemerken: dit is goed, en dat erna ook en dat daarna ook weer. Dat de ruimte weer open is, stemt tot vreugde, dat een eigenwijs en niet-academisch of niet-theoretisch literair blad opnieuw kan bestaan. Het is van wezenlijk belang dat iedere dichter goed wordt gepresenteerd met rond de tien gedichten en een inleiding, zodat de lezer een beeld krijgt van het werk en niet alleen maar een vluchtige indruk. En verheugend is de vele uiteenlopende ideeën en energie van de redactie.” >> lees het interview met Erik Lindner, redacteur van het splinternieuwe Terras op Versindaba.

Over de auteur