Gepubliceerd op: vrijdag 20 mei 2011

Willy Vynck, Snijders, Sloterdijk, ….


Gesprek met de Brugse apotheker, fotograaf en brievenschrijver Willy Vynck naar aanleiding van een expositie in Passa Porta.

*

‘Een tijdje geleden ben ik geïnterviewd voor het optimistische, zingevende blad Happinez. Thema: Geloof, hoop, liefde. Gisteren hoorde ik dat het interview is geweigerd vanwege mijn ironie. Een goede reden. Beter dan belediging, ongeduld, afgunst, jaloezie.’A.L. Snijders op Avondlog.

*

“Maar zullen zij nu aan de vergetelheid ontkomen? Dat is wat anders. Sommigen hebben alvast sinds hun ontdekking door Komrij (Hoorne beet in 2003 de spits af, Van Rooij sloot in 2009 de rij) noest verder aan de weg getimmerd. De meesten hebben al een tweede bundel gepubliceerd of hebben er een op stapel staan, eentje heeft zelfs al een Grootste hits! uitgebracht (Philip Hoorne met De jaren nul). Sommigen zijn actief in de poëziekritiek of hebben een eigen website of weblog en/of zijn zeer bedrijvig in het voorleescircuit. Maarten Inghels organiseert Eenzame Uitvaarten. ”  Pascal Cornet over Club Sandwich

*

Twee Mallarmé gedichten in Engelse vertaling.

*

Het 7e Kri-Kri festival – uniek beeldmateriaal

*

Robert Creely, Wall

*

Stairway to Heidegger van Sjoerd de Jong.

*

Bye Bye Blackbird

*

Peter Sloterdijk, Je moet je leven veranderen:

Over de auteur