Gepubliceerd op: donderdag 26 mei 2011

Vivian Maier, Fagel, W&VS, Oprah


De straatfotografie van Vivian Maier

*

De 18e eeuw staat online: meer dan 10000 boeken uit de periode 1780-1800 werden gedigitaliseerd en zijn nu online consulteerbaar: zie Ons Erfdeel

*

Edwin Fagel parafraseert een hartverscheurende Lucebert op Versindaba.

*

Het Poëziecentrum Gent neemt de stock over de ter ziele gegane uitgeverij Wagner en Van Santen. In het najaar geeft het PoëzieCentrum zelf een vertaling uit van R.S. Thomas (Cardiff 1913 -2000) die nog op de planning stond van W&VS. Het gaat om Het heldere veld in een vertaling van J. Eijkelboom.

*

Interview met Pekko Käppi, een Finse dichter die met verve de Jouhikko (de oud-finse gebogen lier) bespeelt. Lees ook drie gedichten van de Finse bard.

*

“Vanaf het moment dat ze in een cyclaamkleurig mantelpakje met brede schoudervulling en big hair debuteerde was The Oprah Winfrey Show een denderend succes. Hoewel het fenomeen talkshow in Amerika al veel langer bestond – zoals ook onze eigen Sonja Barend reeds in de jaren tachtig dagelijks gasten aan tafel ontving met eromheen een verhitte zaal – is Oprah’s formule uniek in zijn soort. Ze nodigde naast celebrities voor het eerst ook doorsnee Amerikanen uit die ze met haar kloeke aanpak en vet-Amerikaanse stemgeluid liet leeglopen over hun zielenroerselen. ”  over het einde van de ultieme talkshow op De Groene Amsterdammer

*

Over de auteur