Gepubliceerd op: vrijdag 27 mei 2011

Jeff Wall, Mettes, Van Gasse, Geoffry Hill, …

The Destroyed Room 1978 © Jeff Wall

I begin by not photographing,” luidt het adagium van Jeff Wall. De Canadese kunstenaar draagt nooit een camera bij zich, maar doet indrukken op, als een flaneur van de straat geplukt of ontsproten aan zijn bewondering voor andere kunstenaars – Pollock en Velázquez, maar ook Kafka, Dürer en Fassbinder.” >> Lees het interview met Jeff Wall op BDW.

Niet te missen expo van de Canadese fotograaf Jeff Wall in Bozar

*

Breyten Breytenbach prijst aan:  Imagine Africa

*

Ikzelf prijs u aan: “Op 21 september 2006 plaatste Jeroen Mettes (1978) een lege post op zijn blog Poëzienotities; diezelfde dag maakte hij een eind aan zijn leven. Hij liet een indrukwekkend en vernieuwend oeuvre na, dat op 7 juni 2011 om 17:15 wordt gepresenteerd in de HEMA van zijn thuisstad Den Haag, Grote Marktstraat 57. Zijn nagelaten werk wordt bij uitgeverij Wereldbibliotheek in twee banden uitgegeven: N30+ en Weerstandsbeleid.” (Lees het programma met o.a. Jan Baeke, Tsead Bruinja, Geert Buelens, Samuel Vriezen op nY)

*

“De positie van T. van Deel in de Nederlandse poëzie is wat wankel. Enerzijds is hij een ‘bobo’ geweest door zijn kritisch werk, zijn recensies en contacten (jurywerk). Anderzijds staat zijn oeuvre ook wat in de schaduw. ” (op het blog van Johan Velter)

*

Does it matter if poetry is unpopular?
Not at all: I cannot understand the contemporary clamour which insists that unless poetry is popular it is somehow failing. Poetry will survive however few its readers. (Interview met Oxford Poetry Professor Geoffrey Hill)

*

“Schrijf een verhaal waar wij om kunnen lachen en uw slachtoffer niet.” – De PC Onthooftprijsvraag van Propria Cures.

*

Over Brak de waterdrager van Lies Van Gasse.

*

Twee minuten van Ivo Victoria

*

Het laatste woord zij aan u.

Over de auteur