Gepubliceerd op: maandag 30 mei 2011

Frouke Arns wint Literaire Prijs van de provincie Gelderland 2011

[Ingezonden persbericht]:

Frouke Arns wint Literaire Prijs van de provincie Gelderland 2011

Frouke Arns (Malden, 1964) heeft de zeventiende editie van de Literaire Prijs van de provincie Gelderland gewonnen. Dat werd afgelopen zondag tijdens een feestelijke uitreiking in het Arnhemse Posttheater bekendgemaakt. Zij kreeg de prijs, een geldbedrag van 1250 euro, voor haar korte verhaal ‘Droeve vingers’.

De redactie van literair tijdschrift Parmentier, die de schrijfwedstrijd in opdracht van de provincie Gelderland organiseert, ontving dit jaar bijna 200 inzendingen van aspirant-schrijvers en -dichters. Zij hadden zich laten inspireren door het thema ‘Mijn Amerika’. De jury, die bestond uit Kees ’t Hart, Vincent Schmitz en Han van der Vegt (voorzitter), stelde een shortlist van vijf kandidaten samen: Frouke Arns, Nina Bakker, Alexander Baneman, Erik Korsman en Linda Mulders.

Het winnende verhaal van Arns beschrijft summier een dag uit het leven van een Amerikaans paar, met een doorkijkje op de grote worstelingen van kleine mensen. Melanie is gelukkig met Pete, maar over een van de belangrijkste beslissingen in haar leven kan ze niet met hem praten. De jury prijst Arns’ rustige en ingehouden verteltoon waarmee ze een onderhuidse spanning weet te creëren. De schrijfster heeft zich Amerika bovendien op een geloofwaardige manier toegeëigend als decor, aldus de jury.

De winnende tekst en het juryrapport staan afgedrukt in het nieuwste nummer van literair tijdschrift Parmentier. (zie ook dit bericht)

Over de auteur