Gepubliceerd op: maandag 30 mei 2011

Duchamp, Reve, de Boose, …

Toen Marcel Duchamp een punt zette achter zijn kunstenaarsbestaan omdat, wat hem betrof, alles gezegd was, wijdde hij de rest van zijn leven aan het schaakspelen.  Beroemd is bovenstaande foto waarbij hij schaak speelt met een naakte vrouw.  Naakt schaakspelersmodel van dienst heette Eve Babitz en er staat nu een interview met haar online:  “Yeah. At the Pasadena Art Museum, and he said he had this great idea that I should play chess naked with Marcel Duchamp and it seem to be such a great idea that it was just like the best idea I’d ever heard in my life. It was like a great idea. I mean, it was, not only was it vengeance, it was art, and it was like a great idea.”  (via Dangerous Minds)

*

Ulysses in duizend en zoveel tweets

*

Admiral Freebee schreef muziek op een tekst van Guillaume Van der Stighelen die onlangs zijn zoon verloor.

*

Landschapsdichter Johan de Boose.

*

De Reve-biografie en de Joop Schafthuizen vaudeville: een insider spreekt.

*

De Kurfürstendamm: een ideetje van Otto von Bismarck

*

Jules Deelder, Jazz is:

Over de auteur