Gepubliceerd op: maandag 23 mei 2011

Cia Rinne, Bob Dylan, Guido Gezelle, ….

Cia Rinne en Jota Castro maakten een reeks postkaarten voor de vierde Kakofonie-reeks van Broken Dimanche Press.

*

Het Guido Gezellegenootschap bestaat vijftig jaar. Wat is de plaats van Gezelle vandaag in de literatuurgeschiedenis, internationaal én in de Lage Landen. “Piet Coutternier, voormalig voorzitter van het genootschap, directeur van het Gezellecentrum en eerste spreker op het colloquium, is wat die plaats betreft niet al te hoopvol gestemd.” (Literatuurplein)

*

“In een van de interviews na het winnen van de Librisprijs zei Yves Petry dat hij schrijft om zich voort te planten in de hersenen van anderen. Die ambitie relativeert zijn vaderschap: ‘Het is niet de zin van mijn leven, in elk geval. Dat is alleen het schrijverschap. Het vaderschap heeft me vooral een levenslange kwetsbaarheid gegeven. Ik ben kwetsbaar in een lichaam dat niet het mijne is. Maar ik vind het ouderschap niet nodig om een volwaardig mens te zijn. Al denk ik nu wel beter te begrijpen waar het in zoveel mensenlevens om draait. De kinderen als ultieme zingever. Alles wordt eraan opgeofferd.’” – en meer family affairs op de website van Marc Kregting.

*

“Larry Eigner (1927-1996) tikte met rechterwijsvinger en -duim meer dan 3000 gedichten bij mekaar, die werkelijk prachtig zijn gebundeld in vier kloeke hardcover delen: The Collected Poems of Larry Eigner (Stanford University Press, 2010).” Ton van ’t Hof.

*

Over het Brussels licht met citaten van Kouwenaar en Mark Boog.

*

Vier eindes en een begin van Jan Baeke op Raster

*

Het wespensonnet van Ted van Lieshout

*

Michael Palmer reading

*

The second coming

*

Peter Sloterdijk: ‘Je moet je leven veranderen. Over antropotechniek.’ (Trouw)

*

Dylan wordt 70. Dit is de playlist van Alex RossIt’s not dark yet, but it’s getting there:

Over de auteur