Gepubliceerd op: zaterdag 30 april 2011

Wagner in de Met

De Paris Review is duidelijk: “This year the Metropolitan Opera is rolling out a new production of Wagner’s famed four-opera cycle The Ring of the Nibelung, and I’m here to tell you that whether or not you like opera, this is an experience that is not to be missed.” Lees het uitgebreide Wagner-stuk.

[Over  dit stuk op de Paris Review maakt Johan Herrenberg via facebook de volgende interessante opmerking: “Leuk stuk. Hoewel de schrijfster aan het slot de fout maakt te denken dat de Ring eindigt met het eind van de wereld. Dat is niet zo. Het Walhalla gaat op in vlammen. En de Rijn treedt buiten zijn oevers. Maar intussen schrijft Wagner in de regie-aanwijzing dat de mensen ernaar staan te kijken. De Ring eindigt dus volledig open.]

Over de auteur