Gepubliceerd op: vrijdag 8 april 2011

Verzameld werk Mettes verschijnt deze zomer

Boekhandel Van Rossum heeft fantastisch nieuws:

“Bijna vijf naar na zijn zelfgekozen dood verschijnt deze zomer het langverwachte, en bij voorbaat legendarische nagelaten en verzameld werk van Jeroen Mettes. Twee boeken in een schitterend vormgegeven cassette voor nog geen dertig euro. Een must have voor iedere poëzielezer en een gebeurtenis van formaat in de Nederlandse literatuur.

Mettes’ naam klinkt voor u wellicht niet bekend, maar zijn weblog Poëzienotities was hét referentiepunt voor iedereen poëzielezers en -critici. Mettes introduceerde er het project “Het dichtersalfabet”: hij besprak in alfabetische volgorde de Nederlandstalige dichtbundels die bij boekhandel Verwijs in Den Haag beschikbaar waren. Het eerste boek uit de deze zomer verschijnende cassette, Weerstandsbeleid, bevat een ruime selectie uit Poëzienotities, samen met de scherpe en erudiete kritieken die Mettes naliet.”

Ook het omvangrijke prozagedicht N30 samen met andere poëzie van Mettes is opgenomen in deze cassette uitgegeven door Wereldbibliotheek.  Lees verder op de site van Van Rossum.

Over de auteur