Gepubliceerd op: dinsdag 19 april 2011

Nico Dijkshoorn – Humo-interview

HUMO Iemand die op enkele dagen duizend gedichten schrijft: hoe kijken de echte poëten daartegenaan?

Dijkshoorn «De lezers van hermetische poëzie moeten mij niet, maar ze zitten een beetje in een spagaat, want door mij zijn wel heel veel jongeren poëzie beginnen te lezen. Ik heb veel jonge lezers, en ik zeg altijd: ‘Als je dit leuk vindt, ga dan vooral Cees Buddingh’ lezen. En Johnny van Doorn. En Remco Campert.’

»Ik word ook heel vaak gevraagd voor congressen – dat ga ik graag op in, ook al omdat dat geld als water verdient. Dan volg ik eerst vijf, zes uur lang zo’n congres, en geef ik vervolgens de congresgangers ongenadig op hun lazer omdat ze er weer geen reet van gebakken hebben. En daarna ga ik met een maandsalaris huiswaarts – mij hoor je niet klagen.

Interview is deels online te lezen op de website van Humo.

Over de auteur