Gepubliceerd op: zondag 24 april 2011

Luanda Casella & Spoken thing

Luanda Casella komt van Brazilië en woont al enkele jaren in Gent. Ze is o.m. gastvrouw en drijvende kracht achter de reeks Spoken Thing, een reeks waarbij telkens een ‘Spoken Word’- artist in gesprek gaat met één of twee muzikanten. De tweede aflevering van deze reeks rond woord en muziek heeft plaats op 5 mei in de Zebrastraat: dan brengt Silence Fini een korte reis in het universum van weerstand en absolute zachtheid van Paolo Pasolini, op muziek gezet door Dick van der Harst, Paola Bartoletti en Giovanni Barcella in de traditie van de “cantata poetica”. (meer info). De reeks sluit af op 29 mei in het open amfitheater van het Citadelpark waar Luanda Casella, Giovanni Barcella en Peter Flynn, samen met hun gastmuzikanten het podium delen. Be there: Braziliaanse charme, abstracte woordkunst en experimentele muziek: een zelden gezien aanstekelijkse mix.

In onderstaand fragment zien we Luanda Casella in The Chicken Factory:

Over de auteur