Gepubliceerd op: dinsdag 12 april 2011

Lies Van Gasse zoekt haar weg…

… in het oeuvre van Maarten Inghels op deReactor:

“De tweede bundel is de bundel waarin de dichter het debutantenvel afwerpt en zich als volwassen en rijpe dichter op de kaart zet. De tweede bundel bevat de moeilijke oefening de grootse beloftes uit de eerste bundel in waarheden om te zetten, te bewijzen dat de dichter klaar is voor het echte werk.

Voor Maarten Inghels heet die tweede bundel Waakzaam. Waakzaam is een sterke bundel, waarin zich een talentvolle dichter toont, die vele richtingen uit kan. Maar er is één opmerking, en misschien wel een belangrijke. Inghels heeft zijn spoor nog niet gekozen, het pak gedichten mist nog samenhang. Inghels toont in deze bundel nog zijn volledige potentieel, maar juist daardoor mist deze bundel richting. Grofweg drie sporen laat hij open. Als lezer kun je enkel hopen dat hij het juiste kiest. Laat mij het daarom hebben over de cyclus die mij het meest inspireert en die mij zelfs ontroerd heeft in zijn wonderlijkheid: ‘Het abattoir van het afscheid’.”

Lees verder op deReactor.

Over de auteur