Gepubliceerd op: vrijdag 29 april 2011

Johan Anthierens over Charles en Diana

“Wie van meet af geen goed oog had in dat huwelijk van Charles en Di, was Johan Anthierens. Van hem de vraag : ‘Waarom wordt een klein miljard mensen gemobiliseerd, omdat een Engelse jongen met lange neus en wapperende oren met een rozig lief rund van een meisje trouwt, niets meer dan dat?’

‘Engeland is een economisch kadaver,’ schreef Anthierens na het huwelijk. ‘ Men heeft dat geraamte met hermelijn omhangen en de voltallige Britse natie, heeft in kinderlijke opgetogenheid “o!” geroepen.’ En hij herinnerde aan de uitspraak van prins Philip, vader van Charles, over de werklozen. ‘Ik snap het niet meer, enkele jaren geleden drong iedereen aan op meer vrije tijd en nu ze alle tijd hebben, jammeren ze om werk.’” (Rik van Cauwelaert op Knack)

Over de auteur