Gepubliceerd op: zaterdag 9 april 2011

Jacket 2 is on air

Het legendarische online poëzietijdschrift  Jacket, geleid door John Tranter, heeft een opvolger:  Jacket2. Al Filreis de hoofdredacteur van Jacket2 , schetst het verschil met zijn voorganger:

“(…) wat we hier doen is eenvoudig uit te leggen. We willen behouden wat John Tranter veertig edities lang heeft gedaan met Jacket,  en in belangrijke mate —  hoewel in een nieuwe setting en in een gewijzigde context — zijn werk verderzetten en uitbreiden. De nieuwe setting? Een site die technisch verder bouwt op wat men noemt 2.0, met alle veelbesproken interacties vandien: collectief redacteurschap en een planningssysteem voor nieuwe artikels;  een driemaandelijkse gastcommentator,  die de specifieke poëziestroming waartoe hij behoort kan toelichten; het samenbrengen van divers materiaal  rond één enkele dichter of poëzie-onderwerp aangekaart door de gastblogger; een beeldenbank gelinkt aan een artikel; gratis podcast series (zoals  PoemTalk en Into the Field); video-materiaal; een digitaal archif (Reissues);  een geavanceerde zoekmachine voor zowel nieuwe artikels uit Jacket2 als uit de oude Jacket; en een link tussen kritische stukken over lezingen en opnames en het volledige digitale audioarchief  PennSound.”

En nu lekker rondneuzen in de nieuwe J2

Over de auteur