Gepubliceerd op: zaterdag 23 april 2011

FacebookFelixgedicht, van den Akker, van Toorn, ..

Naar aanleiding van zijn derde editie is het Felix Poetry Festival op zoek naar dichtend talent op Facebook. Het festival spoort mensen aan om een gedicht achter te laten op zijn Facebookpagina. Op 15 juni, de eerste dag van het Felix Poetry Festival worden de drie dichtwerken met de meeste ‘likes’ bekend gemaakt. De winnaars krijgen onder meer een duoticket voor het festival en een boekenpakket. De winnende gedichten worden op postkaarten verspreid op literaire locaties in het Antwerpse. Knack

*

“Hersenpap is muzikaler, losser en lichter dan de voorganger, gaat minder gebukt onder de eigen woorden. Het is poëzie die in die zin buiten de tijd staat, dat hij nauwelijks op zijn tijdgenoten lijkt. Toch moet ik even denken aan Gerrit Kouwenaar aan het eind van het eerste gedicht, bij de wending ‘tot we volledig afwezig zijn om dan pas volmaakt/ in het niets uit een stuk te kunnen bestaan.’ We verstenen pas als we er niet zijn, zoveel zegt het. En toch is er – en gelukkig ook maar – een belangrijk verschil. Kouwenaar schiet altijd meteen in de scherpte van de paradox, vaak al in een halve dichtregel, heft met tegenstellingen het tijdelijke op. Wiljan van den Akker ontkent niet, eerder rekt hij de momenten een beetje uit elkaar.”  Erik Lindner op De Groene Amsterdammer.

*

Hugues C. Pernath herdenking in Antwerpen (Literatuurplein)

*

The Stockholm Library

*

Rembrandt Harmensz. van Rijn: Jozef zijn dromen vertellend

Hoe hij zijn voeten neerzet, de aansteller.
Dat handje op het bed. Het volle licht
precies op zijn veelvervige rok. Allicht:
hij moet zijn dromen hier weer eens vertellen.
(…)

Willem van Toorn bij een schilderij van Rembrandt.

Over de auteur