Gepubliceerd op: woensdag 13 april 2011

Belgische journalisten bellen politici gewoon op hun gsm

Frank Thevissen, Geert Buelens, Katleen De Ridder en Walter Pauli blikken terug op de storm van mediakritiek die losbrak in 2009-2010.  Rekto:Verso tekende hun (gemengde) gevoelens op. Uit het interview met Geert Buelens, die in Nederland doceert, deze te denken gevende quote:

R:V: Een journalist die plots politicus wordt, kan dat?

Geert Buelens: “Nee, natuurlijk niet. En het omgekeerde al evenmin. Nederlanders staan te kijken van de wazige verhoudingen tussen politici en journalisten in België. Vreemd genoeg lijkt niemand dat een probleem te vinden: Desmet, Bracke, Van der Kelen, ze weten zogezegd perfect waar de grens ligt. Nederlanders zijn verbijsterd als ze horen dat Belgische journalisten politici gewoon kunnen bellen op hun gsm, en dat politici journalisten opbellen.’ (het volledige interview)

Over de auteur