Gepubliceerd op: maandag 25 april 2011

Albert Bontridder…

De dichter Albert Bontridder is 90 jaar geworden. Enkelen waren verontwaardigd dat deze verjaardag stilzwijgend is gepasseerd, dat het Fonds geen kaart naar de jarige gestuurd heeft en dat de minister gezwegen heeft. Maar wie dicht er nu om verjaardagskaarten te krijgen? Wie wil erkenning krijgen van onbenul? Wat is het belang van dit zagen en klagen? Waarom nemen de klagers toch zelf geen initiatieven? Een dichter wordt geëerd door zijn werk te lezen, zijn boeken te kopen. In 2004 gaf Druksel een bundel uit van Bontridder. Willen de klagers mij de bundel tonen die ze toen gekocht hebben? ”  Johan Velter

Johan Velter zinsspeelt hier op de Druksel-uitgave uit 2004:  De tuinen van Naxos. In een van de gedichten komt volgende boekdelen sprekende regel voor (met dank aan Arnoud van Adrichem voor de tip):

Volstaat het niet te zeggen:
het was,
het is,
het blijft,
wie ook getuige zijn?

Over de auteur