Gepubliceerd op: vrijdag 25 februari 2011

Lindner bespreekt ‘Eiland berg gletsjer’ van Anne Vegter

“Ik pak mijn bibliotheek in. Volgens de verzamelaar zal het allemaal een beetje minder worden met poëzie de komende jaren. Er is simpelweg veel te veel, te veel stadsdichters, te veel gedichten op de radio, te veel eensoortige gedichten als hobby en snelle oprispingen. Men is al die slechte gedichten moe. Ook het publiek is het moe. Het is niet erg als het weer eens wat minder wordt. Na een vloedgolf zie je of er elders nog wat arken drijven. Als je je bibliotheek weer uitpakt, maak je een andere stand op. Je ziet wat je wilt behouden en waar je als tijdsdocumenten een overschot van hebt. Anne Vegter zal zeker blijven.”
Erik Lindner maakt schoon schip in zijn bibliotheek maar lees vooral zijn bespreking van  Eiland berg gletsjer van Anne Vegter. (De Groene Amsterdammer)

Over de auteur