Gepubliceerd op: woensdag 2 februari 2011

JJ’s remix – 2 feb 2011

Steeds vaker wordt mij de vraag gesteld waarom ik geen website heb. Of een andere pagina op internet. Het uploaden van teksten, liedjes, foto’s, meningen. Zoiets als dit en dat u dan mijn woorden leest.
Ik zou u graag een mooi, slim en teder antwoord willen geven. Zoals sommige meisjes soms zijn.
Ik zou iets kunnen zeggen over de stilte, verveling, vertraging, de tijd, ambacht.

De waarheid is: ik ben bang.

Het is alsof je met iemand praat. En per ongeluk vertel je meer dan dat je van plan was te vertellen.

Maartje Wortel gaat de hele maand bloggen op Tirade.

*

Vanavond Joost Zwagerman, Nico Dijkshoorn en….  Prinses Laurentien in De Wereld Draait Door

Ook vanavond op Klara: Erik Spinoy over zijn nieuwe dichtbundel Dode Kamer.

*

 

Kunstenaar Wim Delvoye verkocht zijn Cloaca-machine aan miljardair David Walsh die een nieuw museum oprichtte in Tasmanië, een eiland ten zuiden van Australië. (La Libre BelgiqueDe Standaard)

 

*

* Tante Annie met een poweem van Koenraad Goudeseune.

Ton van ’t Hoff vertaalt gestaag George Oppens Of Being Numerous.

*  Nico Dijkshoorns eerste stukje voor Hard Gras.

Bram van Velde en Beckett.

*  “Happiness is probably not for sale, but I’m pretty sure you can rent it by the hour.” Arnon Grunberg.

*  De National Library van Ijsland neemt The Internet Archive onder de arm om zijn complete literatuur online te zetten.

*  “Met twee kaarsen in zijn hand gaat de gastheer hem voor naar de kamer en maakt de haard aan. Eén kaars zet hij in een houder op een klein tafeltje. Coleridge bedankt de goede man omstandig. Er staat zelfs een gemakkelijke stoel in de kamer. Als hij alleen is, haalt hij een flesje laudanum, een fles brandy en een tinnen kroes uit zijn ransel.” >>  dé ideale omstandigheden om Kubla Khan kant en klaar gedicht te dromen.  Lees het avontuurlijke verhaal bij Leo Van der Sterren.

*  Vanaf deze maand neemt Patrick Peeters de maandelijkse aflevering van Poetry International Web over van zijn voorganger Tom Van de Voorde. Bij wijze van kennismaking brengt hij zijn favoriete poëzie die gaat van Michael Palmers Azur tot  Erik Spinoy’s Wolf. In dit nummer presenteert hij Christine D’haen.  In hetzelfde nummer ook een Columbiaanse aflevering.

Google CEO Eric Schmidt heeft een boek geschreven. Wie het wil uitgeven kan nog tot donderdag een bod doen.

* Toen ik op een feestje aan Kingsley Amis vroeg wat hij wou drinken, was hij verbazingwekkend verlegen.  “Ongeveer zóveel whisky, alsjeblief,” zei hij terwijl hij zijn rechterduim en wijsvinger tamelijk ver van elkaar in de lucht hield en er met krassende stem aan toevoegde: “Amis is the name, by the way.” (schrijversreputaties zijn bedrieglijk, meer voorbeelden op The Telegraph)

Paris Review had een interview met Douglas Coupland, auteur van de biografie Marshall McLuhan: You Know Nothing of My Work!:

McLuhan said that the work of the artist is to find patterns.

He did. He also saw pattern recognition as a survival technique for staying sane in a universe of constant information bombardment.
Zie ook deze leuke videoreeks met de nooit om een controversiële uitspraak verlegen McLuhan.

*

De dochter van de Amerikaanse schrijver en hippie-icoon Richard Brautigan leest een verhaaltje van haar vader, geschreven op een wel zeer bijzondere drager:

Over de auteur