Gepubliceerd op: donderdag 24 februari 2011

Grunberg, Hölderlin, Różewicz, Borremans,…

Ik ben zelf geen bibliofiel. Het maakt me ook nauwelijks uit in welke staat een boek zich bevindt. Als ik twee exemplaren van een boek heb, wat wel eens voorkomt, en een exemplaar heeft in de regen gelegen et cetera maar er zitten mijn potloodstreepjes in dat exemplaar en het andere exemplaar is prachtig maar zonder streepjes, dan bewaar ik het verregende exemplaar met streepjes. (uit een interview met Arnon Grunberg op Tzum)

 

Michaël Borremans, “Red Hand, Green Hand” (2010)
Overzichtstentoonstelling Michaël Borremans in Württembergischer Kunstverein Stuttgart (meer op Ons Erfdeel)

*

*  Interviewboekjes, tv-documentaires, cd’s: Grunbergs veertigste verjaardag is nog niet voorbij.

*  Lezing van Badiou over de ‘massive change in the Middle East.’

*  “Ik lees veel dikke boeken, maar zelf zou ik nooit een dik boek kunnen schrijven. Ik heb het wel eens geprobeerd maar na twintig bladzijden sloeg de wanhoop toe en begon ik te schrappen.” (in de reeks kort op Raster: Wim Brands)

Hölderlin-avond met Geert van Istendael en Bart Stouten in het Gentse Poëziecentrum op 17 maart.

*  Amsterdamse stadsdichter  F. Starik hield  een demonstratie op het Museumplein om het sterke verlangen naar de heropening van Stedelijk- en Rijksmuseum uit te drukken. “Straks valt het doek. Echt. Tijd gaat zo vlug/ Alles komt goed.  Alles komt terug/ Alleen jij/ niet. Kijk dus. Ga open.” luidt het slot van het gelegenheidssonnet  Museum.

*

the father of the October Revolution
Lenin-Ulianov and the father of Dada
Tristan Tzara never met
they did not read each other’s works
they edited different newspapers
perhaps resulting in a loss
for Dadaists and Bolsheviks

Uit: Sobbing Superpower, een nieuwe selectie vertaalde gedichten van Tadeusz Różewicz. Twee fragmenten zijn hier en hier te lezen. (via bookslut)

Over de auteur