Gepubliceerd op: zaterdag 19 februari 2011

Google One Pass, CP Snow, Lampe, Claus,…

Google’s service, called Google One Pass, is a way for online publishers to sell digital content on the Web and through mobile applications using Google’s existing payment service, Google Checkout. Readers will be able to get access to that content on many devices using their Google e-mail address and password. The New York Times.

De Londense straatkunstenaar Andy Seize geeft Grafitti lessen aan kinderen en volwassen. Kostprijs tussen £35 en £150 per sessie. (The Economist)

*

*  JJ’s ‘Déjà-vu’ van deze week:  Geluksbrenger van Rozalie Hirs digitaal  –  De Moldavische dichter Emilian Galaicu-Păun – Jacques Derrida weigerde publieke foto’s van zichzelf tot 1969 – Lauwereyns-PessoaZoveel contemporaine gedichten! van Pessoa.

Achilles van den Branden heeft het uitgebreid over de Rede lecture uit 1959 waarin C.P. Snow de kloof aankaartte tussen de literaire en de wetenschappelijke cultuur,  met ‘en passant’ een sneer naar Lyotard en Erik Spinoy.

*  “Al mijn poëzie is liefde, zeg ik vaak. Toch heb ik voor de gelegenheid een strenge selectie uit mijn werk gemaakt. Die mag ik straks voordragen achter een katheder versierd met  liefdeslampjes.” Astrid Lampe in Oostende.

Claus als vertaler deel 6 en deel 7.

*  “Toen ik thuiskwam bladerde ik in de eerste Groene Amsterdammer zonder de column Groen en zag dat Ester Naomi Perquin het lege hoekje heeft opgevuld, het hoekje heet nu Perquin. Ik moest bijna een beetje huilen, niet om haar column, maar omdat ik besefte dat er (nog) geen enkele debriefing heeft plaatsgehad vanuit het tijdschrift. Hoe makkelijk de een voor een ander wordt ingeruild. ‘Writing,’ zo zei Hisham Matar in Den Haag (en wij waren het daarmee eens), ‘is a sequence of disappointments’, waaraan Dolf Verroen ooit toevoegde: ‘Met heel af en toe een hoogtepunt.’ Maar dat geldt natuurlijk voor heel veel dingen.”  Gerbrand Bakker.

*  “Over de tijdsgeest gesproken: ik ga het niet over ondergesneeuwde auteurs hebben en al helemaal niet over de Nederlandse (markt)positie van vrouwen in de literatuur, maar A Visit From The Goon Squad verdient een groot lezerspubliek in Nederland. Mocht ik u niet hebben weten te overtuigen: lees hier de recensie van Stevens, hij is een verkoper. ” Maartje Wortel op Tirade.

*

De Amerikaanse acteur Alan Arkin die een oscar won in 2007 voor een rol in “Little Miss Sunshine.”heeft een boek geschreven: An Improvised Life. Dit is zijn trailer:

Over de auteur