Gepubliceerd op: woensdag 16 februari 2011

Broodthaers, Grunberg, Isherwood, Sylvie Marie,…

Yesterday I received the “Frans Kellendonk Prize”. Today I gave the certificate of the award to my mother. She was happy with the certificate. (Arnon Grunberg)

 

Doorwrochte analyses van MB in The Absence of Work. Marcel Broodthaers, 1964-1976 (bespreking hier)

*

Toen je me ten huwelijk vroeg,  de nieuwe bundel van Humo’s huisdichteres Sylvie Marie.

*  ‘D’r is op de hele wereld geen stad met zoveel stegen als Amsterdam. D’r zijn d’r ’n massa vreselijk gevaarlijk. Daar staan dan agenten voor. Ik ben haast in al de stegen van de stad geweest. Jij?’ Dat schreef Bordewijk in het verhaal ‘Keizerrijk’. ls nummer 19 in de reeks Literaire wandelingen van Uitgeverij Bas Lubberhuizen is onder de titel Langs gevelstenen, sloppen en paleizen een wandeling door het Amsterdam van F. Bordewijk verschenen. (Literatuurplein)

*  “Enerzijds is er dus een regering die permanent bezig is met aftreden, anderzijds een regering die permanent bezig is, zich te vormen. Dus stijgen en afdalen in één, onafgebroken, zonder einde – dichter bij het yin en yang kunnen we toch niet geraken? Voor mij mag dat voor altijd zo blijven voortduren.” zegt de nachtburgemeester van Antwerpen op deBuren.

They all assumed I would be a professor because I’m good at logic, and she looked at me and she said, “Lawrence, you’ll break your heart.” And I said, “Why?” And she said, “Art is for rich people and women. (Lawrence Weiner – zie ook dit bericht)

*

De documentaire A Single Man: Christopher Isherwood 1904-1986 werd niet lang na de dood van de schrijver gemaakt en bevat een aantal BBC- interviews uit de jaren 1950-1970:

Over de auteur