De Reactor

logo_dereactor2De Reactor wil de kwaliteitsvolle literaire kritiek in ons taalgebied een nieuwe impuls geven voor een breed publiek van geïnteresseerde lezers die vaak hun gading niet meer vinden in de kolommen van kranten en weekbladen.

Het project is een initiatief van een aantal makers van literaire tijdschriften, maar is zelf een platform: De Reactor geeft het woord aan Vlaamse en Nederlandse critici van verschillende generaties, met verschillende expertises en met verschillende opvattingen over literatuur en kritiek.

Twee of drie keer per week verschijnt er op de website een geëngageerde, diepgravende boekbespreking. De Reactor richt zich vooral op Nederlandstalige literatuur voor volwassenen (zowel fictie als non-fictie en poëzie), literatuurbeschouwing en vertalingen. Ook heruitgaven van klassieke teksten en verzamelde werken komen aan bod. Ten slotte wil De Reactor aandacht besteden aan theaterteksten, graphic novels en elektronische literatuur, die nauwelijks op belangstelling van de reguliere media mogen rekenen.

De Reactor werd opgericht door redacteuren van de literaire tijdschriften nY , Parmentier, DW B en door medewerkers van het ter ziele gegane Raster. De Reactor werkt daarnaast samen met De Leeswolf.

Volg De Reactor ook op Twitter.

De Reactor ontvangt steun van het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren en Stichting Lira.

Nederlands-Letterenfonds-logo-RGB-kleiner