Gepubliceerd op: donderdag 4 april 2013

In memoriam Kambiz Roustayi – IV

asiel_0.jpg.crop_displayKort na de dood van Kambiz Roustayi op 6 april 2011 schreef Joost Baars onderstaand gedicht:

ik

ik. ik
is wat

u mij
ontspreekt,

is wat
uw staat

met recht
omgeeft,

uw volk
miskent

en zo
ontleeft,

wat ik,
nu, hier,

als bom
o n  t   s    t     e      e       k

Amsterdam, 12 april 2011
©2011 Joost Baars

Zaterdag 6 april is het precies 2 jaar geleden dat Kambiz Roustayi, een Iraanse vluchteling, zichzelf op de Dam in brand zette. Cynisch genoeg is dat ook de eerste dag waarop de onuitzetbaren in de Vluchtkerk hun tijdelijke onderkomen zullen moeten hebben verlaten. Op hun site staat een grote ticker ons in fel rood toe te schreeuwen dat ons vreemdelingenbeleid sindsdien, onder de bezielende leiding van VVD en PvdA, enkel verslechterd is. De komende dagen zal ik Roustayi op deze plek met dit besef in het achterhoofd herdenken.