Gepubliceerd op: woensdag 20 februari 2013

Rodaan al Galidi [update: niet!] met uitzetting bedreigd

[update 21-2, MP] Uit mailcontact met Rodaan blijkt dat er gelukkig geen sprake is van een dreigende uitzetting, zoals de Stentor en RTV Oost vorige week meldden. Wel probeert D66 Zwolle ontheffing van inburgeringsplicht af te dwingen, omdat het een absurd idee is dat Al Galidi niet voldoende bewezen zou hebben ingeburgerd te zijn.

__

Wat mij betreft één van de meest fascinerende dichters van Nederland, Rodaan Al Galidi, wordt volgens berichten op de Stentor en RTV Oost met uitzetting bedreigd. Hieronder één van zijn gedichten in de etalage van Perdu.

In 2010 namen we een aflevering van VersSpreken op over zijn gedicht ‘Het wonderei van Rodaan Al Galidi’. Luister het gesprek met Hélène Gelèns, Rozalie Hirs, Joost Baars en mijzelf hieronder terug:

Nog een luistertip: zijn verhaal ‘Februari van Schiphol’ op de website radioboeken.eu van deBuren.