Gepubliceerd op: zaterdag 5 januari 2013

Sampler (3): Goudeseune, Maes, Vaandrager, Köseoğlu, Ariese, Van Thillo

Achterstallig onderhoud aan de sampler, die moest bijkomen van de vorige klap. Maar we zijn weer up and running. Een overzicht van onze meest recente flarden.

Koenraaad Goudeseune
Ultrakort werk van de Vlaamse taxi driver. ‘Lord Nelson aan de mast gebonden /terwijl Europa zingt.’De geschiedenis van ons continent samengevat.

Maarten van der Graaff – Over Traliewoud van Jürgen Smit
Maarten van der Graaff luidde een nieuwe rubriek in op Samplekanon: Detonator. Waarin wij bespreken wat detoneert, en doet detoneren. De eerste aflevering gaat over Traliewoud, het debuut van dichter Jürgen Smit. Aan jaarlijstjes doen we niet (maar ook dat is blasé), maar deze bundel ontploft in je gezicht.

Ulrike Maes
Debuteren op Samplekanon, Ulrike Maes deed het. Haar ‘Conversatieconversaties’ zitten vol ingrediënten en gevoelens.

Harry Vaandrager – Doodloper
‘Er ligt honderd meter tussen mij en de wereld. Stotterende meters. Hoe die te overbruggen? Angst grijpt me bij de spieren.’ In dit verhaal uit het aanstaande Koprot, gaat Vaandrager uit existentieel hardlopen met Beckett. Dun verlucht door Ludwig Volbeda.

Çağlar Köseoğlu – Sağol!
‘Wie zijn al deze jonge en / anonieme mannen?’ In dit vervolg op ’34’ schrijft Çağlar Köseoğlu door onze gemilitariseerde wereld heen, waarin macht de meest intieme gebaren penetreert.

Annette Ariese
Hipsters zijn vies, in de fotobijdrage van Annette Ariese. Schel en drowsy, je zou haar bijna een non-chroniqueur kunnen noemen.

Cliff van Thillo
De in Kanaleneiland woonachtige Cliff van Thillo vergast ons op (fabel)dierlijk materiaal. Gestroopt, van papier, en ter consumptie.

Verder kwam De Avonden van VPRO, in de persoon van Wim Noordhoek, bij ons op bezoek, en zijn wij in januari voor het eerst op locatie. Samplekanon strijkt op 25 januari neer in de SingerSweatShop in Rotterdam om het zweethok van het literaire tijdschrift en de creatieve arbeid uit te mesten. Binnenkort meer nieuws over deze SweatSamples op de geëigende plekken.

Anna van Leeuwen, onze nieuwe sampler van dienst, helpt ons de benevelde tussentijd door.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.