Gepubliceerd op: vrijdag 3 augustus 2012

Christian Hawkey en Rachel Levitsky in Amsterdam

Amerikaanse avant-garde in Amsterdam: op uitnodiging van de vakgroep Engels van de Universiteit van Amsterdam lezen dichters Christian Hawkey en Rachel Levitsky op 10 augustus uit hun werk. Hawkey en Levitsky zijn de oprichters van The Office of Recuperative Strategies (OoRS). “A glamorous underground cult that is here to abduct you”:

The Office of Recuperative Strategies (OoRS). OoRS is a mobile research laboratory that explores new tactics to promote the reuse, perversification, reanimation, and reparation of precarious, outmoded, and correctable cultural phenomena. OoRS seeks to develop language, architecture, and poetic strategies (associational thought, close-observation, dissonance, ambiguity, urban wandering, generative slippage) that intervene in and repurpose the brutality of technocapitalism’s obsession with speed, efficiency, able-bodiedness, originality, and novelty.

Meer op de site van het OSL.

Christian Hawkey was in 2010 te gast op Poetry International. Rachel Levitsky droeg voor in de Holloway Series van de University of California Berkeley: de opname staat op Youtube.

Performance Christian Hawkey en Rachel Levitsky
Vrijdag 10 augustus, 16:00-18.00
Bungehuis kamer 004, Spuistraat 210, Amsterdam

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] August 10th, 6-8pm. University of Amsterdam. More info and location here. This entry was posted in future pasts. Bookmark the […]